Nu väntar Daftö Resort

Första träningen efter ledighet är genomförd. Nu väntar läger på Daftö Resort i Bohuslän.

I dag åker den blåvita truppen – med undantag för Giannis Anestis (bröllop i Grekland) och Giorgi Kharaishvili (ledigt ett par dagar efter EM-kval med Georgien) – till Daftö Resort, utanför Strömstad.
Victor Olofsson och Benjamin Nygren har varit småkrassliga och var inte med då truppen återsamlades, men är piggare och följer med till Strömstad.
Det gör även Sebastian Ohlsson och André Calisir, som båda blev lårskadade mot Örebro i senaste matchen.
– Båda har skött sin rehab på bästa möjliga vis under uppehållet och därmed gett sig själva bästa möjliga förutsättningar, säger fysioterapeut Calle Persson.
Blåvitt ska under fyra dagar ladda inför omstarten i allsvenskan borta mot Östersund 29 juni. Fotbollsträningarna kommer att genomföras på Strömvallen i Strömstad, övriga pass och aktiviteter på Daftö Resort.
– Vi ser med stor förväntan fram emot att få komma till dit. I första hand är vi självklart på plats för att träna och för att förbereda oss för omstarten av allsvenskan. Dock är det viktigt att kunna aktiveras med annat mellan alla pass som ska genomföras och i det perspektivet känns Daftö, med allt vad de har att erbjuda i form av exempelvis bad, padel och äventyrsgolf, som den perfekta anläggningen, säger tränare Poya Asbaghi.

Då Daftö Resort endast ligger ca en timme och 40 minuter från Göteborg har det öppnat upp möjligheten för att spelarnas familjer kan följa med och delta under helgen.
– Vi har sedan länge sett fram emot att välkomna IFK Göteborg med spelare, ledare och deras familjer till oss och äntligen är veckan här. Vi kommer göra vårt yttersta för att skapa fina förutsättningar för en bra uppladdning inför den resterande fotbollssäsongen, en säsong som startat bra och som varit fantastisk att följa, avslutar Lena Kempe, VD på Daftö Resort.

Lägerprogram Daftö Resort:
Torsdag, 13 juni:
16.30-18.00: Träning, Strömvallen, Strömstad.

Fredag 14 juni:
10.30–12.00: Träning, Strömvallen, Strömstad.
15.00–16.00: Träning, gym, Daftö Resort.

Lördag:
Lagaktiviteter på Daftö Resort.

Söndag:
10.30–12.00: Träning, Strömvallen, Strömstad.