Christian Kouakou klar

Anfallaren Christian Kouakou har köpts loss från Brage.
25-åringen har skrivit på ett kontrakt med oss till och med säsongen 2022.

Det svenska transferfönstret öppnar inte förrän den 29 juli – men Christian Kouakou ansluter direkt och gör idag sin första arbetsdag på Kamratgården. 
– IFK Göteborg är en fin och stor klubb inom svensk fotboll, även historiskt sett, och det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela elitfotboll i allsvenskan, säger Christian själv. 
 
Han fotbollsfostrades i AIK och debuterade i allsvenskan redan 2011 – som nybliven 16-åring. Christian har de senaste åren spelat i superettan och division 1. Christian har spelat i alla svenska ungdomslandslag upp till och med U19.
– I Christian får vi in en bra djupledsspelare med näsa för mål som förhoppningsvis kan effektivisera vårt anfallsspel ännu mer framöver, säger vår tränare Poya Asbaghi.
 
I Brage blev det 23 mål på 41 matcher under tre säsonger. Dessförinnan spelade Christian med Nyköping i division 1 där han gjorde 29 mål på 42 matcher. Christians kontrakt med Brage löpte till slutet av det här året. Värvningen finansieras av IFK GBG Transferintressenter AB.
– Christian är en spelare som verkligen söker mål och är bra i djupled både i högt och lågt försvarsspel. Han är en utpräglad forward och vi är övertygade att han kommer att ge mycket både på lång och kort sikt. Eftersom han inte har spelat 90-minutersmatcher på ett tag kommer fys- och tränarteamet slussa in honom på ett ansvarsfullt sätt.

– Han ska både komma i matchform och hålla hela säsongen, säger vår sportchef Kennet Andersson.
 
Christian får tröjnummer 14 hos oss. 
– IFK Göteborg spelar en väldigt attraktiv fotboll som är kul att se på. Jag vill komma med bra energi både på och utanför planen. Det är mitt jobb att leverera poäng och att kunna bidra på det sättet, säger han.