Vi öppnar för åtta

Vi har plats för många fler. Vi har en plan för att genomföra smittsäkra evenemang. Nu tar vi ett första steg mot att öppna upp för mer publik.

På måndag spelar vi allsvensk hemmapremiär. Då kommer åtta supportrar att släppas in på Gamla Ullevis läktare. Maximalt antal tillåtna personer vid en offentlig tillställning är för närvarande just åtta personer. Vi har en plan för att genomföra smittsäkra evenemang och skulle klara av att ta in många fler än så. Men vi ser detta som ett första steg.

– Fotbollens alla aktörer har tagit ett enormt stort ansvar under mer än ett års tid. Våra egna covid 19-protokoll är mer rigorösa än vad i stort sett någon annan bransch lyder under. Samtidigt ser vi hur hundratals och till och med tusentals människor kan röra sig fritt på andra allmänna platser inomhus – utan begränsningar, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.

Vi kommer att lotta ut de åtta platserna bland våra 3 000 supportrar som har köpt ett ordinarie årskort inför säsongen 2021. Vinnarna tilldelas maximalt två platser per person, under förutsättning att den man tar med sig också är årskortsinnehavare. Vi kommer att kontakta dessa personer per telefon under torsdag 15 april.

– Det är ett litet steg att ta in åtta personer på en utomhusarena som har plats för 18 000. Men det är ett viktigt steg att ta. Vi – precis som de andra elitklubbarna inom svensk fotboll – har professionella organisationer som klarar av långt mycket mer, även under dessa extraordinära tider. Vi hoppas att detta leder till att myndigheterna och regeringen får upp ögonen och ger oss chansen att ta ännu större ansvar och ge plats till ännu fler, säger Håkan Mild.