Mållöst i derbyt

Oavgjort mot Öis.

En trög start på första halvlek – därefter spelövertag utan att få dit ledningsmålet. I andra halvlek var vi stabila, men fick inte offensiven att stämma. Derbyt mot Öis slutade 0–0.

Vi klev ut och försökte ta kontroll över matchen på det sätt vi brukar hemma på Valhalla. Men till en början fungerade vårt passningsspel inget vidare. Vårt taggade motståndarlag klev upp och störde oss, samtidigt som skärpan stundtals saknades i både passning och mottagning.

I den sjunde minuten provade Victoria Svanström en lite längre passning, och det gjorde hon rätt i, för plötsligt hade Filippa Hopkins sprungit sig fri. Dessvärre smet anfallarens lobbavslut en bit utanför den vänstra stolpen.

Efter en kvart testade vi återigen den längre passningen. Vårt ständiga djupledshot Ebba Fjordskär ryckte ifrån försvaret till höger i offensivt straffområde, men missbedömde läget och avslutade ur snäv vinkel, i famnen på målvakten.

Den följande kvarten var det mer kamp än ordnat spel, och även Öis hann skapa – och missa ett friläge.

Men efter en halvtimme började passningarna slås med högre fart till rätt adress, och vår rörelse blev bättre.

Under den första halvlekens slutkvart var vi klart bättre än Öis och en hemmaledning hängde i luften. Närmast 1–0 kom vi när Isabella Svanström fick en passning ut mot vänsterkanten, dribblade förbi sin motståndare och blev helt ensam med målvakten, som dock stod emot. Mållöst i paus.

Vi startade den andra halvleken svagt, och första tiominutersperioden får vi nog medge att Öis var det bättre laget, om än utan att ta sig till några målchanser.

Med dryga halvtimmen kvar ersattes anfallsduon Hopkins och Fjordskär av Leia Molund och Ida Kjellman som båda kom in med bra energi och mycket vilja. Inhopparna skapade oreda för motståndarna, men var aldrig riktigt nära att spräcka målnollan – åtminstone inte förrän i den 90:e minuten, då Ida Kjellman sånär klackade in segermålet.

Defensivt var insatsen stabil – men framåt inte tillräckligt spetsig den här derbymatchen, som slutade mållös.

– Återigen brister vi tyvärr i passningsspelet. Vi har helt enkelt för många felpass, och när vi kommer runt på kanterna är tajmingen inte tillräckligt bra. Det behöver vi lösa inom väldigt kort. Jag tar med mig att vi i alla fall jobbar stenhårt, som ett lag, säger Peter Svanström.