Med anledning av måndagens händelser

Uttalande från IFK Göteborg.

I samband med måndagens match mot AIK användes illegal pyroteknik.
Här är IFK Göteborgs bild av det inträffade och hur vi arbetar med frågan.

Under inmarschen inför matchen skedde en aktion där fyrverkeri sköts in över spelplanen. Matchstarten blev i och med detta fördröjd. Ytterligare användande av pyroteknik skedde vid senare tillfälle under matchen och fördröjde matchen ännu en gång.

Användandet av pyroteknik är illegalt och inget som IFK Göteborg ställer sig bakom.

I vår egen utredning samlar vi in information från publik, funktionärer och andra intressenter för att få en helhetsbild.
Vi samarbetar tätt med polismyndigheten med anledning av de polisanmälningar som har gjorts efter det inträffade.

Inför matchen har IFK Göteborg arbetat med så kallad utvidgad kroppsvisitering på den aktuella delen av arenan. Fyrverkeripjäser av denna storlek och i denna omfattning är omöjliga att dölja på kropp. Samtliga väskor som har passerat genom entréerna på den aktuella kortsidan har genomsökts.
IFK Göteborg är förvissade om att pyrotekniken inte har passerat genom entréerna under den tid då föreningen har disponerat Gamla Ullevi.

Vi vill från föreningens sida vara tydliga med att vi uppskattar det stöd som våra supportrar har gett oss under säsongen – men att måndagens illegala aktion är helt oacceptabel.

IFK Göteborg följer utvecklingen noga och kommer att vara fortsatt behjälplig i polisens arbete. Vi kommer också att ha fortsatt tät dialog med aktuella intressenter, bland annat Got Event, dels för att klargöra händelseförlopp och dels genomföra eventuella förändringar i rutiner framåt.