MG ny huvudpartner till IFK Göteborg

Kliver in på flerårigt avtal.

Bilföretaget MG Sverige har skrivit på ett flerårigt avtal och kliver in som ny huvudpartner till IFK Göteborg.

– MG är ett innovativt företag med ett spännande varumärke. Det blir ett starkt tillskott till vårt partnernätverk, säger Marcus Holmqvist, ansvarig säljare hos IFK Göteborg.

Sedan MG Sverige startade sin verksamhet för två år sedan har företaget etablerat sig som en stark aktör på den svenska elbilsmarknaden – och blev det femte största elbilsmärket förra året.

MG vill göra elektrisk körning tillgängligt för alla. I modellutbudet finns flera helelektriska modeller; bland annat världens första elkombi, en lyxigare SUV och senaste tillskottet MG4 – Sveriges kanske mest prisvärda bil. MG har även en större plug-in hybrid i sortimentet.
I Göteborg hittar du MG hos Hedin Bil.

– MG har höga ambitioner och vår vision är att bli det mest sålda elbilsmärket på den svenska marknaden, säger Johan Lindström, Head of Sales and Brand, MG Sverige.

Fotbollsälskare runtom i landet har redan bekantat sig med MG. Tidigare i år klev företaget in som ligapartner till Allsvenskan och Superettan.

– MG Sverige har på kort tid blivit en självklar spelare på sin marknad. Det är glädjande att vi delar samma syn på partnerskapet, att vi tillsammans kan stärka varandra. Vi planerar för många intressanta aktiviteter framöver och det kommer att märkas tydligt under de kommande åren vilket som är det blåvita bilmärket, säger Marcus Holmqvist.

Johan Lindström fyller i:

– Det är mycket som lockar med partnerskapet. IFK Göteborg har en rik historia, en fantastisk supporterbas och en stor igenkänning både i idrotts-Sverige och i samhället i stort. Det är spännande att vi nu startar igång vårt samarbete.