En tröja för 100 år

Unik matchtröja för jubileet.

För att fira Allsvenskans 100-årsjubileum lanserar IFK Göteborg en ny matchtröja som hyllar svensk och blåvit fotbollshistoria.
Tröjan, som kombinerar klassisk design med historiska inslag, är en hyllning till alla blåvita under dessa första 100 år av allsvensk fotboll.

Allsvenskans första säsong var 1924. I år – 100 år senare – firar IFK Göteborg och flera av de andra klubbarna detta genom speciellt framtagna matchtröjor.

Hur vår jubileumströja ser ut? Blå, vit och randig. Klassisk och stilren.
På jubileumströjan är Hela stadens lags klubbmärke broderat och inslagen i tröjan för tankarna till flera av de mest klassiska tröjorna vi har haft genom historien. Den påminner extra mycket om matchtröjan från 1924.

– Jubileumströjan är inte bara en hyllning till Allsvenskan och vår förening, utan även till alla de spelare och supportrar som har gjort svensk fotboll till vad den är idag. Vi ville tillsammans med Craft skapa något som kunde förena det förflutna och spegla vår rika historia, och vi är stolta över resultatet, säger Gustaf Rönneklev, merchandiseansvarig hos IFK Göteborg.

Som en del av den speciella lanseringen har vi valt att inkludera en speciell supporter. Ebbe Olsson är 94 år, och är född in i den blåvita supporterskaran. Han har följt föreningen under tio decennier och med det är han en av våra äldsta och mest långvariga supportrar och medlemmar.
Finns det fler blåa och vita kopplingar?
Ja, den lilla detaljen att hans pappa Harry Olsson spelade i IFK Göteborg just 1924! Och Ebbe var själv pojk-, junior- och B-lagsspelare i Blåvitt under 1940-talet. Han var ett självklart val som ”modell” för den unika matchtröjan.

– Jag har verkligen vuxit upp med IFK Göteborg. Jag är blåvit och jag känner en enorm stolthet över att få vara med om detta. Pappa skulle vara så stolt om han var här idag. Att få bära en tröja som symboliserar så mycket historia och stolthet är en ära jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag är lycklig som är Blåvittsupporter, säger Ebbe.

Vårt herrlag kommer att spela i jubileumströjan mot Sirius 17 augusti, som en del i de ”jubileumsomgångar” som spelas i Allsvenskan.
Tröjan finns i begränsad upplaga och kan köpas redan nu på blavittshopen.se och i butiken på Gamla Ullevi.

Till jubileumströjan!