Mobill ny huvudpartner till IFK Göteborg

Den blåvita familjen växer.

De kommande tre åren är Mobill huvudpartner för hela föreningen och kommer bland annat att synas på representationslagens matchtröjor.
– IFK Göteborgs engagemang i olika samhällsprojekt och deras värderingar stämmer väl överens med vår vilja att göra en positiv inverkan, säger Mobills vd Joakim Held.

Med över en halv miljon användare är Mobill en av Sveriges ledande aktörer inom digitala betallösningar för parkering och elbilsladdning. När företaget nu expanderar i en snabb takt i Göteborgsregionen var det naturligt för dem att kliva in som huvudpartner till IFK Göteborg.

– Att ingå partnerskap med IFK Göteborg är ett strategiskt beslut som ligger i linje med Mobills värderingar och vision. Genom samarbetet vill vi förstärka vår närvaro och vårt engagemang i Göteborgsområdet, samtidigt som vi får en möjlighet att engagera oss med klubbens fans, medlemmar och affärsnätverk, säger Mobills vd Joakim Held.

Mobill arbetar för att förenkla vardagslivet genom innovativa, användarvänliga och pålitliga lösningar. De vill göra städer mer tillgängliga och hållbara genom att erbjuda smarta och smidiga tjänster som gör en verklig skillnad, dels för deras användare men även för samhället i stort.

– IFK Göteborg är en förening med rik historia och det är inspirerande och utvecklande att få möjlighet att växa tillsammans med dem. Att vara en del av Blåvitts resa är viktigt för oss eftersom vi tror på att stödja och bidra till ett bättre samhälle. Vi ser det här partnerskapet som en plattform, inte bara för att stärka våra affärer utan också för att bidra till viktiga sociala frågor och stödja lokalsamhällets utveckling, säger Held.

Som huvudpartner till IFK Göteborg kommer Mobill bland annat att pryda matchtröjan för herrarna i allsvenskan och damerna i division ett, men även finnas med runt hela föreningens verksamhet, både på och utanför planen.

– Samarbetet handlar om så mycket mer än bara exponering. Mobill ger oss förutsättningar att satsa ännu mer på såväl våra elit- som ungdomslag, men också möjligheter att kunna fortsätta vara en stark och inspirerande aktör i samhället. För oss är det viktigt att arbeta tillsammans med företag som tror på föreningslivet och den samhällsnytta som idrotten genererar, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.

Avtalet mellan IFK Göteborg och Mobill löper till och med 2026.

Om Mobill
Mobill grundades 2005 med mobilparkering som första tjänst för mobila betalningar. Sedan dess har Mobill framgångsrikt utvecklat andra tjänster inklusive biljettering för kollektivtrafik, varuautomater och point of sale-försäljning. I dag har Mobill över 500 000 användare och har nyligen skrivit avtal med Göteborgs stad för att lansera sin betaltjänst för parkering i Göteborg.


Se ännu mer om Mobills nya partnerskap med IFK Göteborg – i vår app Blåvitt+!