SM-guld för P19

Likaläge vid full tid. Men Alfons Nygaards 2-1-mål i den första förlängningsminuten innebar SM-guld för P19.

Final i P19-allsvenskan, med Hammarby som motståndare – och det blev minst sagt en riktig rysare till match i Prioritet Serneke Arena.

Matchen hann inte bli mer än fyra minuter gammal när Yaqub Finey fick bollen i straffområdet efter en stunds flipperspel – och gav oss ledningen.

En överlag jämn första halvlek, där Hammarby kvitterade på hörna med fem minuter kvar att spela.

– Vi börjar halvleken väldigt bra, och därefter är det en svängig match. Hammarbys 1-1-mål kändes rättvist, säger Hjalmar Jonsson.

Vi startar även bäst i den andra halvleken, där Hussein Carneil var närmast ett ledningsmål. Men trots goda chanser åt båda håll hade vi fortsatt 1-1 efter 90 minuter, vilket innebar att matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen tog det inte mer än en minut innan Johannes Selvén bröt sig loss på sin högerkant och spelade in bollen till Alfons Nygaard, som satte dit 2-1-målet. Ett minst sagt guldkantat mål, skulle det visa sig. Efter 120 spelade minuter stod till slut IFK Göteborg som vinnare av så väl matchen som P19-Allsvenskan 2021.

– Det blev en långdragen historia, och vi lyckas freda oss trots att vi blir hårt ansatta mot slutet. En stor eloge till killarna som kämpat hårt hela året och nu får kröna den med ett SM-guld, säger Hjalmar Jonsson.