Överraskande besök för vinnarna av Energikicken

Sol, fotboll, kamratskap och massvis med energi präglade årets upplaga av Energikicken. Nu har även årets vinnare utsetts. Det blev Backatorpsskolan 5A och Kompassenskolan på Öckerö som stod som segrare i Energikicken 2018.

193 lag deltog i årets Energikick och bidrog till tre härliga dagar i ute i Kviberg och Prioritet Serneke Arena. Den 25 juni fick två av dem överraskande besök.

Under morgonen knackades det på en skolsalsdörr i Kompassenskolan, Öckerö, där årets vinnare av Göteborg Energis teckningstävling befann sig. Det var glada elever som mottog ett stipendium om 5000 kronor samt t-shirts med deras vinnande teckning tryckt på bröstet.

Under eftermiddagen gick resan till Backatorpsskolan och klass 5A. På frågan till eleverna själva om varför de vunnit Fair Play-priset svarade de bland annat:
”För vi peppade varandra”, ”för vi kämpade”, ”för jag var DJ och spelade bra musik” och ”för att vi hade kul”.

10 000 kronor delades ut till klassen men även biljetter för att besöka Gamla Ullevi när IFK Göteborg tar emot Kalmar i sommar.
– Vi säger stort grattis till Backatorpsskolan och Kompassenskolan och tack till alla som var med och gjorde Energikicken 2018 till en underbar turnering, säger Elisabeth Anderton, CSR ansvarig IFK Göteborg.

Båda prisutdelningarna livesändes på Göteborg Energis Facebook och de kan ni se i efterhand här.