Stenfastigheter ny huvudpartner

De har sedan tidigare ett långt och stort blåvitt engagemang.
Nu kliver Stenfastigheter även in som ny långsiktig huvudpartner till IFK Göteborg.
– Vi vill fortsätta att vara en naturlig del av IFK Göteborg och stötta föreningen på resan till den absoluta toppen både på och utanför fotbollsplanen, säger Stenfastigheters vd Anders Gidefjord.

Stenfastigheter har genom åren haft ett stort engagemang i IFK Göteborg. Dels som partner men också som en del i IFK GBG Transferintressenter AB och inte minst som tidigare ägare till Kamratgården.

– Det är fantastiskt att Kamratgården är tillbaka i IFK Göteborgs ägo, vilket har varit målet hela tiden. Vi har ett genuint engagemang för föreningen och nu vill vi utöka det genom att ta klivet upp som huvudpartner, säger Anders Gidefjord.

Det nya avtalet sträcker sig över fyra år och en viktig del i det utökade samarbetet handlar om det arbete som IFK Göteborg lägger ner utanför planen.

– IFK Göteborg är en av Sveriges mest framgångsrika och populära idrottsföreningar genom alla tider. De tar också ett stort samhällsansvar med ett lika viktigt som beundransvärt socialt arbete runtom i hela staden, vilket inkluderar områden där vi också verkar. Samtidigt har en ordentlig och efterlängtad damsatsning inletts, säger Stenfastigheters Björn Gidefjord.

Håkan Mild, klubbdirektör IFK Göteborg:

– Det finns en lång gemensam historia med Stenfastigheter och Blåvitt. Det är spännande att vi har hittat en fortsättning för framtiden som gör att vi fortsätter framåt tillsammans. Familjen Gidefjords blåvita engagemang har varit och är fantastiskt. Deras sätt att förvalta Kamratgården och möjliggöra för återköpet är ett av många bevis på det.

Stenfastigheter grundades 1995 av bröderna Anders och Björn Gidefjord och är en västsvensk fastighetsgrupp bestående av Varbergs Stenfastigheter AB och Stenporten Fastigheter AB. Gruppens fastighetsbestånd är huvudsakligen inriktat på bostäder och verksamheten bedrivs idag huvudsakligen i Göteborg och Halland.