Årets matchtröja är här

En ny säsong väntar. Med nya utmaningar. Segrar. Förtvivlan. Glädje. Förluster. Gemenskap.
Det blir i blått och vitt. Med ränder som aldrig går ur.

Att bära matchtröjan innebär ett stort ansvar. För laget. För klubbmärket. För färgerna. För supportrarna. För alla som tillsammans är IFK Göteborg.

– För många är det en dröm att bära matchtröjan. Att få göra det som spelare i IFK Göteborg betyder väldigt mycket. Att vi delar det med supportrarna betyder ännu mer. Den blåvita tröjan förenar oss, säger lagkapten Robin Söder.

Nytt för i år är att Robins och lagkamraternas namn kommer att ta plats. Alldeles ovanför tröjnumret.

– Det är en ständig snackis bland våra supportrar. Önskemålet har varit tydligt i flera år. Det är kul att vi kan leverera en positiv nyhet som många har efterfrågat, säger Gustaf Rönneklev, Marknad- och merchandiseansvarig och fortsätter:

– Att vi kan presentera detta nu beror delvis på ett hårt och målmedvetet arbete från personer hos IFK Göteborg, som har jobbat med detta i några år. Det är också möjliggjort av våra partners Craft, Elkontakt och Nordic Wellness, som också vill göra något extra för supportrarna.

Processen att ta fram nya matchtröjor tar tid. Ibland upp till ett år. Det är mycket som ska stämma för att alla intressenter ska bli nöjda.

– En väldigt glädjande sak är att vi hela tiden fördjupar och utvecklar vårt samarbete med Craft. De vill precis som vi tänka innovativt och utanför boxen och samtidigt leverera det som vi vet att många supportrar vill ha.

Christoffer Rehn, Product Manager hos Craft:

– Vi på Craft är oerhört stolta över den nya matchtröjan som vi och IFK Göteborg tillsammans har tagit fram. Spelarna älskar den redan och vi känner att den har stor potential att bli en supporterfavorit, inte minst med tanke på att spelarnamnen nu kommer att ta plats. Att tröjan dessutom är gjord på vår nya Zaero-modell är riktigt spännande då det är Crafts absolut finaste matchtröja hittills, säger Christoffer Rehn.

Ytterligare en nyhet är den röda bortatröjan som är en blinkning till 90-talsfavoriten som vi firade två SM-guld med.

Matchtröjorna finns nu att köpa i vår e-handel Blåvittshopen. Butiken på Gamla Ullevi öppnar klockan 12.00 på torsdag.