IFK Göteborg och Craft lanserar reuse-koncept

Säljs i Blåvittshopens popup-butik.

Blåvita match- och träningskläder ska leva vidare.
IFK Göteborg lanserar nu tillsammans med Craft konceptet Reuse – som en del i arbetet mot våra gemensamma hållbarhetsmål.
Under en veckas tid finns 2023 års IFK-kollektion till försäljning i Blåvittshopens popup-butik i Nordstan.

En blåvit kollektion i retur för en mer cirkulär framtid. Crafts IFK-kollektion från 2023 har kämpat och slitit tillsammans med A-laget i ur och skur, från försäsong till sista omgång. Ändå har den massor av speltid kvar.

Därför introducerar IFK Göteborg och Craft initiativet Reuse, som syftar till att minska vårt avtryck på klimatet genom att förlänga livslängden för vår gemensamma kollektion. Istället för att hamna på avbytarbänken släpper vi den igen som second hand. Ju längre den används, desto mindre blir dess totala påverkan på miljön.

Truppens trotjänare är redo för en ny säsong. Men denna gång är det din tur att stolt dra på dig dem, i väntan på nästa generation matchkläder.

Under en veckas tid, med start fredag 23 februari, kommer du att kunna besöka Blåvittshopens popup-butik i Nordstan bredvid Kjell & Company.

– Idén bakom vårt reuse-koncept handlar kort och gott om att ge lagets kläder en chans att leva vidare. Vi är väldigt nöjda över att ha fått till det här samarbetet med Craft och vi ser väldigt mycket fram emot veckan i Nordstan, säger Gustaf Rönneklev, marknads- och merchandiseansvarig IFK Göteborg.

En del av av intäkterna går till att finansiera kläder för IFK Göteborg Skol-IF.

– Det här är ytterligare ett steg i vårt täta samarbete med Craft, där vi arbetar mot våra gemensamma hållbarhetsmål, säger Elisabeth Anderon, hållbarhetschef IFK Göteborg.

Blåvittshopens popup-butik i Nordstan öppnar fredag 23 februari klockan 10.00.