Oavgjort mot Helsingborg

Efter en vinst (Malmö FF) och en förlust (Häcken) blev det oavgjort mot Helsingborg i U21-allsvenskan.
– Det finns en del saker som måste bli bättre och en del som vi är nöjda med. Slutforceringen exempelvis, säger tränare Hannes Stiller.

1–1 slutade matchen i Prioritet Serneke Arena sedan gästande Helsingborg tagit ledningen i andra halvlek och kvitteringen kommit i slutet av matchen.

Emil Holm hittade fram till Noah Alexandersson, som avslutade bestämt nere i ena hörnet.
– Noah svarade för ett bra inhopp. Plus även till Jake (Weisbrod), berömmer Hannes Stiller, som ledde matchen tillsammans med Alf Westerberg.

Det var två unga U21-lag som möttes.
– Vi fick se en jämn match och en kamp i 90 minuter, det är bra. Sedan var det en del bolltapp som vi önskat slippa. Efter deras ledningsmål och en utvisning är det starkt av oss att orka komma tillbaka och få till en kvittering fortsätter Hannes.

Hemmalaget genomförde i paus ett antal förutbestämda byten. Skärtorsdag (18.00) väntar Djurgården i semifinal i Ligacupen (spelas i Prioritet Serneke Arena).
– Klart att vi vill ha ett så fräscht lag som möjligt till den matchen och därför valde en så optimal belastning som möjligt. Likaså var det förutbestämt att Sebastian Ohlsson från a-truppen endast skulle medverka första 45 minuterna.

Så spelade IFK:
Tom Amos – Kristopher Da Graca, Theo Cousinne, Erik Gunnarsson – Jake Weisbrod (46), Andreas Öhman, Victor Olofsson (80), Samuel Ohlsson (46) – Benjamin Nygren (46), Axel Gunnarsson, Sebastian Ohlsson (46).

Bänk:
Isac Hjertén, Rasmus Wikström, Isak Dahlqvist (80), Elliot Bäcklund (46), Noah Alexandersson (46), Edvin Dahlqvist (46), Emil Holm (46).