Läget för U21-laget

Efter en hackig inledning med uppskjutna matcher är U21-säsongen igång.
– Det har varit ett svårt pussel att lägga för att få ihop allt, säger A-lagets assisterande tränare William Strömberg.

Säsongsinledningen för vårt U21-lag har varit lite upp och ner. Tre av sex inplanerade matcher har spelats i U21- allsvenskan mellersta, resterande har av coronarelaterade anledningar skjutits upp. Tre matcher som har resulterat i två förluster och ett kryss.

Så sent som i tisdags skulle vi ha mött Falkenberg, men matchen ställdes in med kort varsel och det blev inte heller någon BlåvittPlay-sändning.

U21 består av spelare från både A-truppen och U19-laget. För akademispelarna blir det en chans att få fylla på erfarenhetskontot med seniorspel. För A-lagsspelarna handlar det framförallt om att få matchspel i kroppen.

– Självklart är det positivt när vi kan se till att våra spelare får spela matcher. För våra ungdomar är det ett bra sätt att slussas in i ett högre tempo. Det kommer hjälpa dem att ta ytterligare kliv mot seniorspel.

Tränarsidan består av Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller, till vardags i U19-laget, och  William Strömberg.

– Samarbetet mellan oss tränare fungerar bra. Vi får dela erfarenheter från A-sidan och U19, och tillsammans se hur spelarna agerar i den här typen av matcher med lite annorlunda förberedelser. Det är utvecklande, säger William.

Nu väntar ett uppehåll utan matcher innan serien drar igång igen mot Norrby på Borås Arena 19 juli.