Ny U21-seger

3–1 mot Jönköpings Södra – och fortsatt serieledning i U21-Allsvenskan.
Så summeras en trevlig tisdag på Kamratgården.
– En match som vi kontrollerar från start till mål, säger A-lagets assisterande tränare Hannes Stiller.

En ljummen sommarkväll. Ett taggat IFK Göteborg. Och bra uppslutning från den blåvita supporterskaran. Där är ytterligare positiva saker att ta med sig från U21-matchen mot J-Södra på Kamratgårdens hybridgräsplan.

Vi tog ledningen när Yaqub Finey satte dit matchens första mål efter 20 minuters spel. Det var också resultatet som vi hade med oss in i halvtidsvilan.

– Vi för matchen och har en hel del boll. Detta leder till att vi tar ledningen. Vi fortsätter att skapa en hel del chanser men den sista skärpan i avsluten saknas, sammanfattar Hannes Stiller första 45 minuterna.

Kvitteringen från Jönköping kom efter kvarten spelad av andra halvlek. Vi tappade boll i ett anfall och gästerna slog om med en snabb kontring. Inte mycket för Pontus Dahlberg att göra vid det målet.

Matchens avgörande mål satte en annan A-lagsspelare bara två minuter senare. Emil Salomonsson fick förtroendet på straffspark och skickade på en och samma gång målvakten åt ett håll, bollen åt ett annat och laget till ny ledning: 2–1.

Ytterligare ett mål kom. Anton Kurochkin satte dit 3–1 i 84:e minuten.

– I den andra halvleken fortsätter vi att ha en hel del boll och att skapa chanser. Därför är det något ologiskt att Jönköping gör 1–1. Men efter att Emil sätter dit straffen säkert spelar vi av matchen och sätter dit trean. En väl genomförd match av killarna.

Vi är i fortsatt serieledning i U21-Allsvenskan. Härnäst möter vi Varbergs Bois – 13 september, även det på Kamratgården.

Så startade vi (4–3–3)
Pontus Dahlberg – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Felix Eriksson, Alai Ghasem – Tim van Assema, Abundance Salaou (ut 70 min), Yaqub Finey (ut 75 min) – Anton Kurochkin (ut 86 min), Saidu Salisu (ut 80 min), Alfons Nygaard.
Inbytta avbytare: Johannes Selvén (in 70 min), Anton Pärleholt (in 75 min), Melwin Berg (in 80 min), Algot Pärleholt (in 86 min).

Till tabellen i U21-Allsvenskan Mellersta!