Storseger mot Öis

Målkalas på Valhalla.

Under tisdagseftermiddagen gästade Örgryte IS Valhalla IP för den andra omgången av U21-Allsvenskan.
Det slutade med blåvit storseger.

1–0 till Blåvitt redan efter fem minuter – på en frispark. Anton Kurochkin slog ett inlägg till Bojan Petric, som tryckte in 1–0.

Öis kvitterade till 1–1 i matchminut 15 genom Johannes Selvén, inlånad till Rödblått från oss.

Men ytterligare nio minuter senare gjorde Anton Kurochkin 2–1 framspelad av Linus Carlstrand.

Öis åkte på en utvisning i slutet av första halvlek. Det förändrade matchbilden.

Andra halvlek hann nämligen knappt starta innan Anton Kurochkin var framme igen. 3–1 efter 47 spelade minuter. 4–1 gjorde Melwin Berg, och sjätte och sista målet för dagen stod Assolo Mohamed för i matchminut 76. 5–1 och en stabil seger in på poängkontot för oss.

– En jättebra match från vår sida. A-lagsspelarna som var med idag tar ansvar och juniorerna visar framfötterna och tar för sig. Vi har taktpinnen matchen igenom, Öis åker på en utvisning som resulterar i att vi äger mycket boll och efter paus är det spel på deras planhalva. Alla visar sin bästa sida idag och en härlig seger, säger Fred Jähnke.

Så startade vi (4–2–3–1)

Elis Bishesari – Oliwer Brodin (ut 68 min), Bojan Petric, Filip Ambroz, Felix Eriksson –