Nystart för Fjärde oktober

750 000 kronor har kommit in och mer ska det bli. Med spännande planer för framtiden fortsätter Fjärde oktoberrörelsen arbetet med att nå målet: Fem miljoner kronor. 

Coronapandemin slog hårt mot idrotten och innebar en enorm ekonomisk utmaning för alla föreningar, så även IFK Göteborg.

Fjärde oktoberrörelsen startades som en reaktion från supportrarnas sida. Tanken är att bidra med ekonomiskt stöd till klubben.

–  Vi vill att alla supportrar ska få känna att de bidrar och gör något. Att man hjälper klubben att överleva, säger John Pettersson, ordförande i Supporterklubben Änglarna.

Kampanjen som sträcker sig mellan 4 oktober 2020 och 4 oktober 2021 är snart halvvägs, och engagemanget har varit enormt.

–  Vi har nu kommit upp i runt 750 000 kr, vilket är en helt fantastisk summa. Värt att poängtera här är varenda krona är från enskilda personer där ute, vilket helt klart är värt att lyfta.

Februari är tänkt som en nystart med mängder av supporteridéer. Bland annat kommer olika föremål auktioneras ut, ett efterlängtat autogiro ska startas av klubben och en återlansering av populär merchandise ska genomföras.

– Arbetet bedrivs av eldsjälar och tyvärr så har tiden inte riktigt räckt till i januari. I februari hoppas vi på att mycket ska falla på plats. Framförallt autogirofunktionen, säger John.

Målet är satt på fem miljoner kronor.

– Jag hoppas såklart på fem miljoner kronor men oavsett vad så har vi gjort något bra. Nu är det åtta månader kvar till mål så det finns inget annat än att bara köra full fart hela vägen!

Det är svårt att svara på vilket läge världen kommer befinna sig i när vi firar vår 117-årsdag 4 oktober. Kanske blir det firandet på distans som världen har vant sig vid, eller så får vi just de firandet som alla längtar efter.

– Vi hoppas på att kunna samlas och fira tillsammans på Karlsrofältet. Sen vill vi självklart ha öppna läktare, kunna skaka hand med Håkan Mild och lämna över en stor check och få se Blåvitt högt upp i tabellen.