Premiären närmar sig



Med den historiska första säsongen i ryggen riktar vårt A-lag blickarna mot spel i division 3.
En ny serie med nya utmaningar väntar i augusti – med en tydlig målsättning.

– Vi kan ta nästa steg, säger anfallaren Filippa Hopkins, 17.

Det unga damlaget, till 100 procent bestående av spelare från den egna akademin, lyckades under sin första historiska säsong spela till sig 21 poäng. Det räckte hela vägen till en av direktplatserna upp från division 4 till division 3.

– Självklart är vi nöjda med säsongen som vi gjorde. Vi kom in utan erfarenhet och ingen visste riktigt vad vi kunder förvänta oss. Vi tog helt enkelt en match i taget och när serien senare avbröts låg vi på uppflyttningsplats, säger Peter Svanström, ansvarig dam- och flickverksamhet.

Målsättningen inför säsongen var tydlig. En SM-final skulle nås med F17-laget och avancemanget till division 3 skulle säkras. Två milstolpar som också nåddes. F17 spelade sig hela vägen fram till SM-final mot Umeå IK på hemmaplan. Efter en jämn och välspelad match avgjorde till slut gästerna matchen på förlängning.

– Det var riktigt surt. Vi spelade väldigt bra hela vägen fram till finalen och kände att vi verkligen kunde ta hem titeln. Men som så många gånger innan är det små marginaler som avgör.

Nu är kommande säsong äntligen runt hörnet. Seriepremiären har på grund av situationen vi lever i flyttats fram både en och två gånger. I augusti börjar resan mot förhoppningsvis en ny uppflyttning. 
En seriestart mot nytt motstånd i en ny serie. Men med samma målsättningar som förra året.

– Vi går in med målen att återigen nå SM-final med F17-gänget och ta avancemanget upp till division 2. Vi har väntat länge nu på att få dra igång så både vi tränare och tjejerna ser verkligen fram emot säsongen som kommer. Vi känner att vi är redo för nästa steg och har nu fått chansen att slipa på förberedelserna lite längre, säger Peter.

Truppen har inför kommande säsong spetsat med både nyförvärv och uppflyttningar från de egna leden. Anfallaren Filippa Hopkins, som var en av spelarna som både spelade SM-final och tog avancemanget upp, ser positivt på lagets nya tillskott.

– Det märks att de har kommit in med ny energi och kunskap till laget. De är alla riktigt duktiga fotbollsspelare som kommer bidra både på och utanför planen. Med dem så ser jag verkligen att vi kan ta nästa steg och förhoppningsvis stå som svenska mästare i slutet, säger hon.

För egen del handlar det om att fortsätta utvecklas. Trots sin unga ålder på endast 17 år visade hon upp ett imponerade målfacit med 23 mål på 14 matcher förra säsongen.

– Jag använder min fysik på ett bra sätt och skulle säga att jag har en känsla för målskyttet. Det viktigaste för min del är att inte känna att jag är nöjd här. Jag är fortfarande väldigt ung så det finns mycket att jobba vidare på, säger Filippa.

Peter om Filippa:

– Filippa har verkligen tagit stora kliv. Statistiken talar sitt tydliga språk men hennes stora styrka är mentaliteten. Hon visar hela tiden att hon vill utvecklas och ger allt på varje träning och match.

Säsongspremiären är 20 augusti bort mot Kode IF.

Du har väl inte missat avsnittet med laget på BlåvittPlay?