Storseger i premiären

Tio månader utan seriespel – då blev det storseger i division 3-debuten.
– Jag är jätteglad över insatsen som laget gör, säger Filippa Hopkins.

Debut i division 3, säsongspremiär och 8-0 på resultattavlan. En premiär att minnas för våra damer, som tog tre poäng mot Ytterby IS.

– Jättekul att vi äntligen få spela premiär, vi har väntat på detta länge. Vi kommer in i matchen med en tydlig spelplan på hur vi vill spela för att ta hem poängen. För vår del har det varit en positiv försäsong med flera vinster, så nu är det bara att fortsätta på det spåret, sa tränaren Peter Svanström inför matchen.

Matchen rivstartade i ett högt tempo där vi direkt tog över matchbilden. Efter 15 minuter kom också ledningsmålet. Isabella Svanström stod för en individuell prestation när hon plockade ner ett inkast i straffområdet för att sedan vända om och distinkt avsluta i första krysset.

Sex minuter senare kom utökningen när Filippa Hopkins bröt igenom offensivt och placerade in sitt första mål för säsongen, och kort därefter skruvade Victoria Svanström in 3–0 vid målvaktens vänstra stolpe.

Sju minuter in i den andra halvleken var Victoria Svanström framme igen och tryckte via ribban in 4–0, och bara minuten senare frispelades Novalie Jensen, som ensam med målvakten rullade in 5–0.

Ett offensivt Blåvitt, som inte såg ut att växla ner, utökade till både 6–0, 7–0 och 8–0 – samtliga mål av Victoria Svanström. Femmålsskytt, med andra ord.

– Jag är jätteglad över insatsen som laget gör. Vi spelar jättebra och sätter spelplanen. Vi hittar, framförallt i första halvlek, vårt kombinationsspel och anfallsspel, vilket är skönt att göra så här tidigt på säsongen, säger Filippa Hopkins.