Tre nya poäng

Premiärsegern följdes upp med en övertygande insats mot Kode IF.
Nu väntar historisk hemmapremiär på onsdag.

Med en premiärseger i ryggen (8–0 mot Ytterby) gästade vi under fredagen Kode IF på bortaplan för omgång två i division 3.

Matchen – som direktsändes i BlåvittPlay – började på bästa sätt för vår del. Efter fem minuters spel stack Filippa Hopkins i djupled och kunde assisterade Victoria Svanström snett inåt bakåt i straffområdet: 1–0.

Bara minuter senare kom utökningen till både 2-0 och 3–0. Isabella och Victoria Svanström hittade fria ytor i straffområdet som de förvaltade på bästa sätt med varsitt mål.

21 minuter in i den första halvleken kom 4–0 och matchens första hattrickskytt. Victoria Svanström fälldes i straffområdet och blev tilldelad chansen från elva meter – inga misstag av anfallaren, som tryckte in sitt åttonde mål för säsongen.

Även 5–0 och 6–0 följde, genom Filippa Hopkins och Malva Larsson, före halvtidsvilan.

Vi kom ut starkt i den andra halvleken och utökade ledningen till 8–0 under de inledande minuterna. Inhopparen Novalie Jensens distinkta avslut följdes kort därefter upp av Isabella Svanströms andra mål för kvällen.

Vi fortsatte att pressa offensivt och förhindra hemmalagets speluppbyggnad, vilket skulle löna sig. Victoria Svanström vann boll högt på offensiv planhalva för att sedan chippa in sitt fjärde mål för kvällen. Kort därefter utökade inhopparen Selma Holmberg till 10–0.

Precis som i seriepremiären växlade laget inte ner ens några procent trots stor ledning. Istället utökades ledningen till 13–0 efter 70 minuters spel. Victoria fortsatte målskyttet med två mål i rad innan Novalie Jensens  andra mål för kvällen trillade in.

Målchanserna fortsatte att komma och innan slutsignalen ljöd hade Selma Holmberg skjutit in slutresultatet 14–0.

Nu väntar hemmapremiär – en historisk sådan – på onsdag när Torslanda kommer på besök till Prioritet Serneke Arena. Den kommer både spelas inför publik på plats – och direktsändas i BlåvittPlay.