Seger mot Torslanda IK

Tre matcher – tre segrar.
7-3 skrevs slutresultatet i de blåvita damernas favör hemma mot Torslanda IK.

Två raka segrar för våra damer, som under onsdagskvällen ställdes mot Torslanda IK hemma i Prioritet Serneke Arena.

Redan efter sex minuter hittade Selma Holmbergs djupledsboll till Filippa Hopkins, som utnyttjade Torslanda-målvaktens höga position genom en inåtskruvad boll från en snäv vinkel.

2-0 kom dryga tio minuter senare. Den här gången var det Isabella Svanström som vred in en boll i krysset från utkanten av straffområdet. Därefter utnyttjade Selma Holmberg ett misstag av Torslanda-målvakten och kunde rulla in 3-0.
Full kontroll för oss, trots att det var Torslanda som dominerade bollinnehavet.

Efter 35 spelade minuter hittade Isabella Svanström Thilda Gianello med en djupledsboll, varpå den sistnämnda spelade ut till Filippa Hopkins. Hopkins stod inte för något misstag, utan sköt 4-0 till Blåvitt.

Men bara minuten senare lyckades Torslandas Alexandra Truppa dribbla sig igenom i straffområdet och reducera, och med tre minuter kvar reducerade Truppa igen. Däremellan hade Victoria Svanström hunnit göra sitt första mål för dagen och vårt femte för dagen.

Den andra halvleken blev något mer målsnål. I den 70:e minuten skakade gästernas Ellinor Holst liv i matchen när hon utnyttjade ett sämre uppspel och lobbade in 5-3 strax utanför straffområdet.

Tre minuter senare hittade återigen Thilda Gianello en medspelare i djupet. Den här gången var det inbytta Novalie Jensen som ensam med målvakten utökade till 6-3.

Novalie Jensen skulle bli huvudperson en gång till. Detta i den 89:e matchminuten när hon rundade både försvarare och målvakt, för att sedan passa Victoria Svanström. Svanström, som hade öppet mål, gjorde inget misstag och fastställde slutresultatet 7-3.