Kryss och säkrat kontrakt

Efter en starkhöst och ytterligare en poäng i målkalaset i Uppsala är det helt klart att vi spelar i allsvenskan även 2022.
– Det känns som en lättnad med den här poängen, säger Mattias Bjärsmyr efteråt.

Efter landslagsuppehållet var det under söndagen återigen dags för allsvenskt spel när vi gästade Studenternas för match mot Sirius.

Matchen hann bli 20 minuter gammal när Hosam Aiesh bröt en boll på mittplan för att sedan på egen hand distinkt sätta ledningsmålet.

Efter 32 minuters spel kvitterades matchen. Edi Sylisufaj hade placerat sig rätt på en hörna och direktsköt in 1–1-bollen på halvvolley.

Bara några minuter senare gick vi upp i en ny ledning. Hosam Aiesh med förarbetet – Oscar Vilhelmsson med avslutet. 2–1.

Med sekunder till halvtidsvilan kvitterades matchen på nytt. En oturlig stolpretur letade sig fram till Adam Hellborg som bara kunde raka in bollen i nät. 2–2.

Hosam Aiesh:

– Vi släpper in två för enkla mål, det är inte okej. Gör man två mål på bortaplan ska det räcka till en seger.

I den andra halvleken gick tempot ned och de offensiva anstormningar som ofta kom i den första halvleken uteblev.
Det såg länge ut att sluta med en 0–0-halvlek. Men så blev det inte.

I den 85:e matchminuten tryckte Adan Hellborg in sitt andra och Sirius tredje mål för kvällen.
Och nu var det vår tur att kvittera i matchen.

På stopptid skruvade Tobias Sana in ett perfekt inlägg som Mattias Bjärsmyr nickade in vid den bortre stolpen: 3–3.

Mattias Bjärsmyr:

– Det är såklart alltid kul att göra mål, även om jag är mest obrydd kring vem som gör mål i Blåvitt. Vi har varit pressade ett längre tag nu så det känns som en lättnad med den här poängen inför de sista två omgångarna.

På söndag spelar vi årets sista hemmamatch på Gamla Ullevi. Över 11 000 biljetter är sålda.