Tredje segern av tre möjliga

Försäsongens tredje match slutade i ännu en seger.
– Man kan inte vara något annat än nöjd, säger tränare Peter Svanström.

Under lördagen gästade vi Lerum för att fortsätta vässa på detaljerna inför den kommande säsongen.

Hemmalaget, som slutade på en tredjeplats i division 2, kom ut hårt med en hög press och intensitet i duellerna. Med ett snabbt passningsspel och spelkombinationer lyckades vi effektivt avvärja pressen och ta över matchen.

Efter 18 minuters spel kom också ledningsmålet genom Filippa Hopkins – en ledning som Isabella Svanström utökade tre minuter senare.

I fortsatt kontroll över matchen utökade vi ledningen både en och två gånger innan domaren blåste av för halvtidspaus, 4–0. Målskyttar Novalie Jensen och Isabella Veiszhaupt.

– Vi gör en otroligt bra första halvlek måste jag säga, ingenting som jag vill förändra i sättet vi tog oss an den. Vi spelar det spelet vi vill spela mot det specifika motståndet. En riktigt bra prestation och värdemätare, säger Peter Svanström.

I den andra halvleken går vi ner oss några procent och får under en period inte samma flyt i spelet som tidigare. Genom att återta vinst i duellerna kommer vi tillbaka in i matchen och utökar ledningen ytterligare genom Svanström i minut 73, 5–0. Två minuter senare sätter även Hopkins sitt andra mål när hon trycker dit den sjätte bollen.

Innan slutsignalen gått hittar Lerum en reducering som fastställer slutresultatet 6–1.

– Vi möter en av våra konkurrenter och visar redan nu hur långt fram vi har kommit i vårt spel. Vi har fortfarande saker att jobba på i den sista offensiva tredjedelen, så vi kan vässa anfallsspelet ytterligare någon nivå innan serien drar igång. Men efter en sån här match kan man inte vara något annat än nöjd, säger Peter Svanström.