Ny seger för damerna

Vi avrundar försäsongen med ännu en seger.
Matchen mot Fjärås slutade med en övertygande 7–1 seger.
– Nu blickar vi mot premiären, säger Peter Svanström.

Under fredagen skulle försäsongen komma till en efterlängtad punkt – och det med ännu en seger när Fjärås gästade Kviberg 2.

Inledningsvis stod bortalaget upp bra och gjorde det svårt för oss att komma till de hundraprocentiga målchanserna, men efter 15 minuters spel skulle ledningsmålet komma.

Novalie Jensens inlägg hittade en välplacerad Felicia Holmberg i straffområdet och 1–0 var ett faktum.

Bara fyra minuter senare kvitterades matchen efter ett snöplig självmål – innan Thilda Gianello kunde fastställa halvtidsresultatet 2–1 nio minuter senare.

– De gör det svårt för oss genom att spela tätt och täcka mycket skott. Sen gör vi ett jättefint ledningsmål, vilket gav oss en liten skjuts. Sen så finns det väl inte så mycket att säga om självmålet, det är sånt som händer i fotboll, säger Peter Svanström.

Den andra halvleken gick i helt andra tecken.

Efter fem minuters spel utökade Filippa Hopkins på ledningen till 3–1, vilket skulle bli 5–1 innan klockan hunnit ticka till 60 minuter.

Med fortsatt kontroll över matchbilden tryckte Isabella Veiszhaupt in 6–1 efter 70 minuter – vilket följdes upp av Thilda Gianellos spik i kistan till 7–1.

– Skönt att avsluta försäsongen med ännu en seger. Nu känns det verkligen som att alla blickar mot premiären och vill komma igång på riktigt. Det finns egentligen ingenting att klaga på sett till hur matchen såg ut, vi gör det bra och är redo för uppgiften som väntar.