Unik Fifa-match mot Häcken

Vår partner Länsförsäkringar arrangerar en Fifa-match där elva av våra spelare möter en elva med Häckenspelare.
Torsdag kväll är det digital avspark.

Det är två stjärnspäckade lag som laddar upp inför matchen på Sveriges första namnsponsrade e-sportarena Länsförsäkringar E-sport Arena i Partille den 13 oktober. Drabbningen är den första i sitt slag och en del i Länsförsäkringars långsiktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för regionens barn och unga, med målet att alla barn ska känna sig trygga i den arena de befinner sig på såväl i skolan, på fotbollsplanen eller i gamingvärlden. Matchen kommer att sändas på Länsförsäkringars esportkanal på Twitch.

– Nio av tio unga spelar, men få vuxna är särskilt insatta i spelvärlden. Det behöver ändras.  När de allsvenska spelarna nu möts på den digitala arenan som en del vuxna inte har koll på, blir det en härlig mix mellan klassisk livefotboll och gaming som unga och vuxna kan följa tillsammans, säger Lisa Bragée hos Länsförsäkringar.

Marcus Berg tror sig ha en idé om vem tittarna ska hålla ett extra öga på:

– Av det jag har hört, men inte sett, ska Felix Eriksson vara väldigt bra. Han spelar en del online också. Enligt honom själv ska han ha varit med på topplistor – men om det är i världen eller i Europa vet jag inte. Det är en kille jag ändå litar på, säger han.

Digital Derby är en del av Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns hållbarhetsarbete med målet att stärka ungas psykiska hälsa. Det är viktigt att det finns flera trygga vuxna som lyssnar och stöttar barn i deras omgivning och att vi bidrar till ett hållbart samhälle.

Läs mer på: Spelaroll.nu.