Seger mot Elfsborg

Målkalas i Prioritet Serneke Arena.

Fjärde träningsmatchen är avklarad för vårt division 1-lag.
Återigen mot Elfsborg.
Det blev delad pott senast vi mötte dem – men på måndagskvällen vann vi med övertygande 7–2.

Det var Elfsborg som inledde starkast och gjorde redan efter tio minuters spel 1–0. Tre minuter senare kvitterade vi genom Filippa Hopkins, som gjorde sitt första mål men inte sista för kvällen.
Gästerna från Borås tog ledningen igen efter en halvtimme och hade med sig 2–1 i pausuvilan.

–  Elfsborg gör en riktig bra första halvlek. Vi börjar okej, men spelar lite för enkelt och förutsägbart. Det Elfsborg utsätter oss för är det vi behöver träna mer på, säger tränaren Peter Svanström.

Det var i den andra som det verkligen lossnade för de blåvita. Kvitteringen till 2–2 kom efter 51 minuters spel. Hopkins gjorde sitt andra men inte sista för kvällen innan Thilda Gianello, Filippa Andersson, Hopkins igen och Isabella Svanström målade. Matchens och Filippa Hopkins sista mål innebar 7–2.

– Efter paus lossnade det för oss, det blev mer kamp och vi hittade bättre kreativa lösningar. Vi tar över spelet helt. Vi roterar hela bänken idag, kaptenen Malva Larsson är tillbaka på allvar och det är skönt att få in både Hopkins och Isabella i målskyttet, säger Peter Svanström och fortsätter:

– Vi får med oss 7–2, ett skönt resultat och vi vet exakt vad vi behöver träna mer på – men först fem dagars ledigt för spelarna.

Nästa träningsmatch är borta mot Trelleborgs FF 25 februari klockan 15.00.