Ny operativ chef till Kamratgården

Sofia Hultberg i ny roll.

IFK Göteborg går in i en ny verksamhetsperiod – med en ny roll och person på plats.
Sofia Hultberg, 38, blir operativ chef.

– Det är en spännande roll att kliva in i och jag går in i detta med höga förväntningar, säger hon.

För många på och kring Kamratgården är Sofia Hultberg ett bekant ansikte. Under åren 2018-2022 arbetade hon som ledningskoordinator hos IFK Göteborg.
Nu rekryteras hon tillbaka till föreningen efter att under ett drygt år ha arbetat som Head of Administration på eventbyrån Eventyr Nine Yards. Men det blir alltså i den nya rollen som operativ chef.

– Det lockar mig att få arbeta hos Blåvitt i en ny roll med den typ av uppgifter och utmaningar som den innebär. Det finns en otrolig kompetens och kraft i organisationen som vi ska fortsätta ta tillvara och vidareutveckla. För egen del har jag också fått nya perspektiv och kommer nu med både nya idéer och tankar om hur vi tillsammans kan lyfta IFK Göteborg, säger Sofia Hultberg.

Som operativ chef kommer Sofia Hultberg leda arbetet med den övergripande administrationen och föreningens verksamhetsplan, som börjar gälla nästa år. Hon kommer bland annat att leda strategiska processer kring personal, verksamhetsplanering och uppföljning.

– Med Sofia stärker vi vår ledningsgrupp och organisationen i stort. Med de nyckelkompetenser och den kunskap hon besitter får vi in egenskaper som kommer att lyfta verksamheten både i det korta men framför allt i det längre perspektivet. Vi har ambitiösa planer och högt ställda mål och krav framför oss – och där kommer Sofia att vara viktig för oss, säger Håkan Mild, klubbdirektör i IFK Göteborg.

Sofia Hultberg påbörjar sin anställning hos oss i februari.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla föreningen tillsammans med mina kollegor på Kamratgården och i akademin, säger hon.