Tre sköna poäng i återstarten

Väl genomförd slutkvart fällde avgörandet.

Spelövertag och ledningsmål under första halvlek – sedan tung kvittering med halvtimmen kvar. Men i matchens slutskede ökade vi tempot på Örjans Vall. Något som gav två fina mål framåt och tre underbara poäng in på kontot.

Efter ett motigt slut på vårsäsongen var det uppenbart att vårt division 1-lag ville inleda hösten med att visa vilken kvalitet laget faktiskt besitter.

Men från allra första början ville det sig inte fullt ut. Bollen rullade stundtals lite trögt på den sensommarsköna gräsmattan och hemmalaget var intensivt i sitt presspel.

I den 13:e minut höll HBK:s intensitet på att resultera i hemmaledning, men Lisa Hall redde ut situationen och avvärjde ett friläge.

Så småningom ökade vi noggrannheten i passningarna och började koppla grepp om matchen. Marieke Kramer slog flera hotande inlägg från sin vänsterkant och med runt halvtimmen spelad höll det på att betala sig. Kramers inlägg var av god precision och det blev rörigt i straffområdet, där både ”Mini” och nyförvärvet Elsa Blomgren var framme och högg – men inget mål den gången.

Mål blev det i stället kort därefter, i samband med en hörna – slagen av just Kramer. Melissa Davin var det som nådde högst och nickade in vårt 1–0-mål.

När andra halvlek blåstes i gång kändes vårt övertag betryggande – och redan direkt hade vi bud på mer. Återigen var det Melissa Davin som höll sig framme vid en hörna, men den gången gick avslutet utanför.

Med runt 60 minuter på klockan var det i stället Halmstad som hittade rätt efter ett inspel från vänster.

Men några planer på att acceptera ett tungt poängtapp hade vi dessbättre inte.

I stället för att hänga med huvudena växlade vi upp, och ökade tempot: ett beslut som Felicia Holmberg var den yttersta symbolen för.

Hon borrade sig fram längs sin högerkant gång på gång i slutet av dagens match, och med kvarten kvar hittade hennes passning Isabella Svanström som genom ett distinkt avslut gav oss ledningen på nytt.

Några minuter senare tog sig Holmberg fram ännu en gång. Den här gången vek hon inåt i plan och testade skott med vänstern i stället. Vilket hon gjorde helt rätt i.

Skottet var utom räckhåll för målvakten och satte punkt för dagens match, som alltså slutar med 3–1-seger.

– Det är väldigt glädjande att se hur laget sitter ihop och tar sig an matchen tillsammans. Spelarna utför matchplanen på ett mycket bra sätt och är väl värda den härliga känslan en sån här seger ger. Om vi kan fortsätta på det här sättet och jobba hårt tillsammans på träning och match är jag övertygad om att vi har en rolig höst framför oss, säger Peter Svanström.

Ny match redan på tisdag 6 augusti då Jitex BK gästar Valhalla i Svenska Cupen.