Generation Pep

Rörelse i vardagen. Sundare kosthållning. Ett friskare liv för såväl stora som små. IFK Göteborg blir peppare och del av Generation Peps nätverk.

Generation Pep arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv, detta genom att skapa en folkrörelse för mer fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga. Något som också IFK Göteborg arbetar aktivt med.

Generation Pep har tagit initiativ till en kampanj som heter ”Upp och Hoppa”, en pepidemi som förhoppningsvis ska smitta så många möjligt. Även om den helst inte skulle varit behövd överhuvudtaget.

Vi behöver göra aktiva vardagsval

Faktum är dock vi att vi i snitt sitter stilla nio timmar om dagen. Och att barn och ungdomar i dag i alltför stor utsträckning har osunda kostvanor.
Så kan vi inte ha det.
Så vill vi inte det ska vara.

Vi behöver göra aktiva vardagsval som att ta trappan istället hissen eller varför inte att gå till nästa hållplats istället för att välja den närmaste.

Vi behöver uppmuntra till att äta mer hälsosamt, att exempelvis öka intaget av frukt och grönsaker eller att välja ett glas vatten istället för läsk.

Vi behöver helt enkelt ta ansvar.

Då IFK Göteborg vill vara en klubb för alla att se upp till och vara en del av vårt samhälle är det självklart för oss att ”Upp och Hoppa” och vi har helt klart blivit smittade av pepidemin.

Hoppas det är så för dig också.

Här kan du läsa mer om Generation Pep och ”Upp och Hoppa”.