Tung bortaförlust mot DIF

Förlust borta mot Djurgården. Tyvärr efter en matchavgörande insats av domartrion.
– Ett felbeslut, suckade Jörgen Lennartsson efteråt.
– Solklar offside. Inget att sticka under stol med, erkände hemmalagets Kim Källström.

Ett disciplinerat IFK Göteborg lämnade Tele2 Arena med tunga huvuden. Ett tiotal minuter före slutsignalen gjorde hemmalaget 1–0, ett mål som på efterföljande TV-bilder visar vara klar offside.

Jörgen Lennartsson:
– Vi gör en taktiskt väldigt bra match. Vi skapar 5-6 goda chanser, men har inte tillräcklig kvalitet i våra avslut. Sedan är det såklart väldigt tråkigt att det ska avgöras så här. Men även domare gör misstag.

Vi fick annars se en inledande del av matchen där de båda lagen uppträdde med stor respekt för varandra.

Även domare gör misstag

Boman skärmade framgångsrikt av Djurgårdens stjärna och speluppläggare Kim Källström, som inte var med i matchen före paus. Samtidigt var en hårt arbetande Boman inblandad i de farligaste chanserna framåt för rödklädda göteborgare.

4: Mikael spelade in till Elias Omarsson i bra läge framför mål. Islänningen fick dock inte till avslutet.
18: Boman nickade ner bollen mot Andreas Isakssons ena hörn, men hemmamålvakten kunde, med en del besvär, parera.

Blåvitt fick sedan en bra möjlighet kort in i andra halvlek. Sören Rieks spelade framför Henrik Björdal på djupet, men skottet gick över. Även fortsättningsvis skapade åtminstone ett par halvheta möjligheter.

Emil Salomonsson hade ett hårt avslut med vänsterfoten, som dock gick en halvmeter utanför.
Mix hade en kanon, inte långt bort från krysset.

Sedan kom då den olyckliga situationen som gav Djurgården tre poäng.

Nu väntar nytt motstånd från Stockholm redan på torsdag. AIK kommer på besök till Gamla Ullevi.