Förlust på Friends Arena

En ny drömträff och ett bolltapp på mitten. Det gav AIK tre poäng mot IFK Göteborg efter 2–0 på Friends Arena.

IFK Göteborg kom – på Glenns namnsdag – för första gången till spel i årets bortaställ (vitt med inslag av blått).

Det hjälpte nu inte.

Hemmalaget AIK var helt enkelt ett nummer större. Och fick dessutom hjälp av en smakstart och ännu en drömträff mot Pontus Dahlberg.

Med 20 minuter spelade drog Stefan Silva till på volley efter ett inlägg och fick bollen mot krysset.

Ett avslut det inte går att försvara mot.

Blåvitt hade i övrigt ett bra försvarsspel och en hel del bollinnehav. Däremot svårt att skapa något framåt.

Några minuter efter pausvilan kom så tunga 2–0.

Då beroende på ett slarvigt bolltapp där AIK såg till att straffa sin gäster hårt med en snabb omställning och en avslutande chip från Kristoffer Olsson.

Poya Asbaghi flyttade tidigt i matchen upp sin kapten Sebastian Eriksson på mitten.

– Det gav oss ett visst tryck, utan att vi skapade det vi ville göra. Vår plan och ambition var att ta oss in i ytan framför deras backlinje, det gjorde vi inte tillräckligt bra. Sedan ska grabbarna ha en stor eloge för att de hela tiden försökte och att de fortsätter våga göra det vi sagt och tror på.

Sista 20-25 minuterna var det mesta av spelet förlagt till AIK:s planhalva och en motståndare som backade hem.

Ett par hyggliga möjligheter fick vi också se.

59: Sebastian Ohlsson vek inåt i banan och drog på ett tungt skott som täcktes till hörna.

78: Inhoppande Giorgi Kharaishvili fick på ett bra avslut som Oscar Linnér i hemmaburen fick en del besvär att klara.

Nu handlar det om att ladda till nästa match.

Kommande lördag är det derby då Häcken kommer till Gamla Ullevi.