2018 Bodens BK-IFK Göteborg 1-4

Seger efter hattrick av Giorgi

100-årsfirande Boden stod upp bra till en början. Sedan bjöd Giorgi Kharaishvili på ett hattrick när Blåvitt vann med 4-1 (1-0) i sista matchen inför den allsvenska omstarten.

Det var till en början, i ärlighetens namn, ganska tempofattigt på Boden Arenas konstgräs. Blåvitt ägde mycket boll, men det tog ett tag innan chanserna började skapas.

Efter drygt 20 minuter kom Tobias Hysén fri, men Jens Resin i Bodens mål stängde igen den lucka som “Tobbe” sökte mellan hans ben.

Strax efteråt var det Giorgi Kharaishvili som släppte vidare till en överlappande Victor Wernersson på vänsterkanten. Resin klarade dock även Wernerssons avslut.

Det skulle däremot komma mer från en pigg vänsterkant. Wernersson och Hysén kombinerade sig fram och “Tobbe” serverade både Mix och Giorgi öppet mål där den sistnämnde kunde peta in bollen från mycket nära håll.

Och det skulle även komma mer från Giorgi.

I den andra halvleken, då Blåvitt tog över ännu lite mer, kunde georgiern lätta in 2-0 efter fint spel i den 52:a minuten. Knappt tio minuter senare fick han chansen att fullborda sitt hattrick från straffpunkten. Giorgi var hur säker som helst och tryckte in bollen hårt vid stolpen.

Bara minuter senare kunde inhoppande Mikael Ingebrigtsen vackert göra 4-0 sedan han tagit sig igenom Bodens försvar och chippat bollen förbi Resin.

Hemmalaget reducerade efter en fast situation, men det var Blåvitt som hade bud på mer innan domaren blåste av den sista matchen innan den allsvenska omstarten.

Nu väntar Kalmar hemma på Gamla Ullevi den 8 juli (15.00).