2018 IFK Göteborg-Djurgårdens IF 1-2

Förlust mot Djurgården

En svag första del och en piggare andra halvlek – det innebar förlust 1–2 (0–2) mot Djurgården.

IFK Göteborg avslutade lägerveckan i Dalarna med match mot Djurgårdens IF.

Blåvitt och kapten Emil Salomonsson hade det jobbigt under den inledande halvleken på Kvarnsvedens IP i Borlänge.

Djurgården var utrustade med ben som var betydligt piggare än de hos sina motståndare.

1-0 kom genom 18-årige anfallstalangen Edward Chilifya, som med 22 minuter spelade på konstgräset drog in bollen nere vid Erik Dahlins vänstra stolpe.

Stockholmarna gjorde även 2–0 före pausvilan. Haris Radetinac vek in från kanten och utökade ledningen. Dessutom svarade Dahlin för ett par riktigt vassa parader.

Mot detta hade Victor Wernersson ett par vassa inspel, varav det första borde förvaltats bättre av Elias Omarsson. Blåvitts vänsterspringare hade även ett inlägg/skott i ribban precis före paus.

Det såg betydligt bättre ut i andra halvlek.

IFK ökade sitt bollinnehav och kunde flyta upp spelet på Djurgårdens planhalva under långa perioder och skapade chanser.

50: Mix blev kapad precis utanför straffområdet. Frisparken drog Amin Affane i 08-muren.

57: Inhoppande Mikael Ingebrigtsen tog sig fräckt in i boxen och fick till ett avslut som DIF:s keeper med liten marginal klarade till hörna.

63: Nytt bra läge för Ingebrigtsen, som inte fick träff framför mål.

Reduceringen kom också helt välförtjänt. I matchminut 65 drog Tobias Hysén (också inbytt efter paus) till med vänstern och fixade 1–2.

Någon slutforcering i jakten på ett oavgjort resultat kom dock inte.

Matchen slutade 1–2.
– Vi skapade väl möjligheter som kunde gett oss oavgjort. I andra halvlek kliver vi på högre upp och får lite längre anfall och vinner fler bollar. Sedan måste vi bli bättre på att ta bort målchanser för vår motståndare och även förvalta de lägen vi själva skapar på ett bättre vis. Men vi har nästan en månad kvar till seriestart och formen är väl där den ska just nu, säger IFK Göteborg enda målskytt den här eftermiddagen, Tobias Hysén.

För IFK Göteborg väntar nu hemresa under söndagen och fortsatt träning på Kamratgården kommande vecka.