Förlust i våravslutningen

IFK Göteborg förlorade den sista matchen inför VM-uppehållet.
– Tråkig avslutning, säger målvakten Pontus Dahlberg efter 0–2 mot Sundsvall.

Tre matcher under den sista veckan innan VM-uppehållet gav IFK Göteborg endast en poäng.

Efter 1–1 mot Elfsborg på Borås Arena, 1-3 då Djurgården gästade Gamla Ullevi slutade det 0-2 borta mot GIF Sundsvall.

IFK Göteborg startade matchen piggt, men fick uppförsbacke då Romain Gall sköt 1–0 bakom Pontus Dahlberg.
– Jag var skymd, men ska givetvis ta den, erkände en ung målvakt som framöver har Watford som ny arbetsgivare.

Blåvitt avslutade sedan första halvlek mycket starkt och borde fått med sig en kvittering in i paus. Utöver en nick precis utanför från Tobias Hysén (på ett inlägg från Victor Wernersson) efter 25, minuter uppstod följande strax innan vilan:

44: Giorgi Kharaishvili drog en frispark i stolpen från en position nästan nere vid kortlinjen.

45: August Erlingmark med ett jätteläge, där avslutet gick på hemmamålvakten William Eskelinen.

45: Sebastian Ohlsson skulle sätta skallen på bollen precis framför mål, men fick en spark i huvudet.

”Seb”:
– Träff rakt i pannan. Stenhårt.  Det är ju straff.

Nu valde domare Kaspar Sjöberg att fria, vilket innebar underläge då första halvlek var över.

Poya Asbaghi:
– Första 20 och avslutande kvarten var bra. Däremellan en dålig period.

En tung start efter vilan gjorde dessutom läget riktigt besvärligt. Sundsvall tog tag i det rejält i andra halvlek och spanske David Batanero kunde, via André Calisir, avsluta till 2–0 med en timme spelad.

Det hjälpte inte att IFK Göteborg sista delen av matchen flyttade upp och tryckte på. Tobias Hysén och Mix hade var sitt läge utan att få in bollen.

Nu väntar ledighet, återsamling, dubbla läger och omstart i allsvenskan 8 juli, då Kalmar FF kommer till Gamla Ullevi.