2018 IFK Göteborg-BK Häcken 2-1

Stark blåvit derbyinsats

Senast Blåvitt förlorade ett hemmaderby mot Häcken var 2010. Hisingsgänget får vänta ett tag till. 2–1 (1–0) till IFK Göteborg efter en imponerande insats.
– Vår bästa så här långt den här säsongen, säger tränare Poya Asbaghi.

Vi såg ett flertal spelare med krampkänning sista tio minuter.
Vi hörde en klack i högform välförtjänt hylla blåvita hjältar redan med tio minuter kvar att spela.
Tre poäng och förbi stadens andra lag i allsvenskan smakade denna lördag så bra.

Första halvtimmen på Gamla Ullevi var årsbästa så långt.
IFK Göteborg var aggressiva i sin press.
IFK Göteborg vågade och hittade vägar mellan Häckens backlinje och mittfält.
IFK Göteborg stängde effektivt möjligheterna till motståndarnas omställningar.
IFK Göteborg arbetade stenhårt.
Mix vann allt – och lite till.
IFK Göteborg tog ledningen.

Med en kvart spelad fick Sebastian Ohlsson ett jätteläge framför mål. Avslutet täcktes till hörna från vänster, en fast situation som Victor Wernersson slog.

Inne i straffområdet förlängde August Erlingmark med huvudet till Elias Omarsson som kunde skicka in sitt tredje allsvenska mål den här säsongen.

Sista 15 minuterna flyttade gästerna upp spelet och hade en farlig möjlighet då Viktor Lundberg nickade ett inlägg i ribban.

Häcken forsatte optimistiskt även direkt in i andra halvlek.

Då slog han till igen.

Omarsson med timmen spelad bollen vänd med ryggen mot mål. Vände och drog till stenhårt på volley till 2–0.

Återstående tid av matchen kontrollerades suveränt av blåvita krigare. Låt vara att Paulinho skruvade in en reducering i slutskedet av derbyt.

Omarsson efteråt:

– Kalla mig inte hjälte. Det här var en lagsinsats och utan mina lagkompisar hade det inte blivit några mål.