181104 IFK Göteborgs Tobias Hysén tackar publiken efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF den 4 november 2018 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 / 57999_407

Tack för allt, ”Tobbe”

Familj, släkt och vänner fanns på plats. De fick vara med om ett magiskt tifo. Lagkompisarna visste vem de spelade för. Tobias Hysén fick det avslut (bortsett från resultatet) på hemmaplan som en av de stora i den blåvita historien förtjänade.
Tack för allt, ”Tobbe”.

IFK Göteborg förlorade mot Malmö FF med 0–3 (0–0). Det var siffror som inte speglade säsongens sista hemmamatch.

Första 45 minuterna var kanske årsbästa och innehöll så mycket vi saknat ett tag.

August Erlingmark hade laddat med tunga frukostgröten och vann allt – och lite till.

Patrik ”Paka” Karlsson Lagemyr var knivskarp i sitt spel och hade ett par genialiska framspelningar, inte minst till Giorgi Kharaishvili.

Benjamin Nygren visade i sin första allsvenska match från start att han har ambitioner att ta över den roll en viss ”Tobbe” lämnar.

Vi såg egentligen allt utom ett viktigt ledningsmål.

Vi såg ett lag som jobbade för varandra – och naturligtvis för nummer 7, Tobias Hysén.

Som inte kunde vara med från avspark.
– Knäna fixade inte det, utan reagerar på belastning. Det hade inte varit så kul att behöva kliva av efter tio minuter. Nu bestämde vi att jag skulle komma in i matchminut 82-83. Det förstnämnda är mitt födelser år och någonstans kring sju (Tobbes nummer) minuter kvar att spela. Det kändes bra.

Precis som alla hyllningar. Från oerhört många på Gamla Ullevi.

Som det sig bör då en av de största i den blåvita historien avslutar sin elitkarriär på hemmaplan.
– Svårt att ta in allt så här direkt efteråt och det kanske inte sjunkit in att det handlade om min sista match. Likaså att relatera till alla hyllningar. Jag växte upp med ett IFK Göteborg som vann i stort sett allt och det finns många spelare i Blåvitt med många fler titlar än vad jag har och som vunnit hur mycket som helst.

Att Malmö efter paus ökade trycket och dessutom fick hjälp med en mycket billig straff behöver vi inte orda om här och nu.

Laget hade lovat att spela för Tobias Hysén, som fick kaptensbindeln av David Boo Wiklander, då det var dags för entré.

Så skedde.

Tack för allt, ”Tobbe”.