2020 Djurgårdens IF-IFK Göteborg 2-2

Kryss i Stockholm

Tappad ledning och sen upphämtning. Det blev 2–2 mot Djurgården.

I den första halvleken skapades inte många heta målchanser, men det blev ett mål. Och det var vi som gjorde det.

Efter en tydlig hands på en djurgårdare inne i straffområdet klev Tobias Sana fram i den 42:a minuten. Han rättade till bollen vid punkten en gång. Sedan skickade han in vårt ledningsmål: Målvakten åt ett håll. Bollen i det motsatta hörnet.

Djurgårdens kvittering kom sex minuter in i den andra halvleken. Erik Berg pricknickade in 1–1 efter ett inlägg från kanten. Det kom också ett ledningsmål för stockholmarna. Curtis Edwards var sist på bollen och sköt in 2–1 från nära håll.

Fredagens nyförvärv Pontus Wernbloom kom in och spelade drygt 30 minuter. Han såg från första parkett hur inhopparen Alexander Farnerud nickade in 2–2 i 87:e minuten.

Nu väntar en veckas träning och förberedelser – säsongens hittills längsta matchuppehåll – innan det är dags för nästa match. Då står Mjällby för motståndet, också det på bortaplan.