2020 Hammarby IF-IFK Göteborg 1-1

Kryss i Stockholm

Det blev en match med stundtals mycket bra spel och fina målchanser på Tele2 Arena under måndagen. Och när Hosam Aiesh kvitterade i slutminuten var det mer besvikelse än glädje över den enda poängen.

På förhand var matchen dömd att bli svår, rent av väldigt svår, att ta med sig full poängpott ifrån – Hammarby på bortaplan, på ett ovant underlag av snabbt konstgräs. Men IFK Göteborg presterade ett mer än godkänt spel under stora delar av matchen.

– Att vi är besvikna över att åka härifrån med enbart en poäng är en bra indikation men jag känner ändå att vi borde ha vunnit idag. Att vi försvarar oss så bra som vi gör och lyckas spela bort deras press är mycket tack vare Sargon Abraham. Han skulle haft en perfekt match om han även klarat av göra målen, säger Poya Asbaghi efter matchen.

Det stämmer. Det fina spelet dukade upp målchans efter målchans, men bollen ville på intet sätt ta sig in över mållinjen.

– Det är väldigt svårt att komma hit till Tele2 Arena och vi vet att det är ett bra motstånd på ett underlag vi inte är vana vid, men ändå är vi besvikna över att bara få med oss en poäng härifrån idag, säger Ferran Sibila.

Efter Hammarbys 1–0 i mitten av den andra halvleken gjorde Hosam Aiesh 1–1 på straff efter att inhoppande Emil Holm gått omkull i straffområdet i matchens slutskede.

– Vi är nöjda med prestationen vi gör men vill bli bättre i de små detaljerna. Vår målsättning är så klart att vinna den här typen av matcher. Självklart är det bättre att åka härifrån med en poäng än noll, men om vi ser på matchen och de målchanser vi faktiskt skapar så hade vi hellre sett att vi tog de tre poängen med oss hem, säger Ferran Sibila.

Nu väntar Falkenberg FF på Gamla Ullevi på torsdag.