2020 Husqvarna FF-IFK Göteborg 1-3

Säker cupseger

Cupmästarna har klivit in i tävlingen. Efter 3–1 mot Husqvarna är platsen i nästa års gruppspel säkrad.

Det tog åtta minuter på Vapenvallen i Huskvarna. Sedan kom ledningsmålet. Tobias Sana slog en frispark mot bortre stolpen, Emil Holm nickade och målvakten räddade. Men inte bättre än att August Erlingmark stötte in 1–0 till oss.

Dryga kvarten in var det dags igen. Ännu en gång var det ett inlägg som höll hög klass. Amin Affane slog hörnan och Sebastian Eriksson mötte med skallen. Bollen letade sig in i bortre hörnet och ställde hemmamålvakten helt: 2–0.

Så långt hade division 2-laget Husqvarna knappt varit över på vår planhalva. Vi förde spelet med ett stort lugn och fokuserade passningar.

– Vi kommer ut jättebra första 30 minuterna. Vi gör tre mål och dominerade. I andra halvlek kan vi göra mycket bättre. Men det är kontrollerat och vi städar av matchen, sa lagkapten August Erlingmark efteråt.

Det var just en sådan slags leverans som ledde fram till vårt tredje mål för kvällen – och Christian Kouakous första för IFK Göteborg. Emil Holm stod för framspelningen och Christian hittade en perfekt position framför Husqvarnamålet och glidtacklade in 3–0. Så långt var 27 minuter spelade.

Husqvarna reducerade tre minuter senare.

Vi fortsatte skapa fler chanser. Ytterligare tre minuter in i halvleken lämnade ordinarie straffskytten Tobias Sana över bollen kamratligt till Amin Affane när vi fick möjlighet från straffpunkten. Men målvakten kastade sig åt rätt håll och räddade. Inget mål den gången.

Den andra halvleken inleddes med samma stora bollinnehav för oss och ett gäng heta och ljumna målchanser. Men några fler mål blev det inte.

Segern var egentligen aldrig hotad. Den innebär att vi nu har en plats säkrad i vårens cupgruppspel.

– Vi går för seger på söndag igen hemma mot Varberg, säger August.