2020 IFK Göteborg-BK Häcken 1-1

Delad poäng på hemmaplan

Ett mål vardera och varsin poäng. Det blev resultatet efter mötet med Häcken på Gamla Ullevi.

Häcken tog ledningen i den 9:e minuten. Ett inlägg letade sig in med fart i vårt straffområde. Leo Bengtsson kom först till det och styrde in bollen bortom Giannis Anestis räckhåll. 1–0 till Häcken.

Vår kvittering kom till på samma sätt. Först ett inlägg och sedan en spelare som höll sig framme framför de andra inne i straffområdet.

I vårt fall var det Sargon Abraham som sköt in målet. Han hittade in mellan två försvarare och placerade in bollen otagbart bredvid Pontus Dahlberg i Häckens mål. 1–1.

Båda lagen hade sedan varsin riktigt fin chans i den första halvleken. Vi träffade stolpen och Häcken hade en ribbträff.

Närmare än så blev det aldrig. Den andra halvleken var ett ställningskrig utan några större målchanser.