2020 IFK Göteborg-FC Köpenhamn 1-2

Förlust i EL-kvalet

Vi tog ledningen men danskarna vände och vann.

Wilczeks skott från nära håll kom snabbt. Giannis Anestis räddning om möjligt ännu snabbare. Det var den första halvlekens allra bästa chans. Spelet vägde fram och tillbaka, men med intakta målnollor fram till halvtid.

I inledningen av den andra halvleken var det dags igen. Wilcczek på nytt. Anestis än en gång.

Men när första målet föll var det vi som gjorde det. Efter att en FCK-försvarare halkade rusade både Alhassan Yusuf och Tobias Sana framåt mot det danska målet. Hasse stod för framspelningen. Sana skötte resten. 1–0 till Blåvitt.

Danskarna kvitterade tio minuter senare på en kontring som Mudrazija sköt in hårt och svårfångat för Anestis. Bara två minuter senare kom 2–1 till FCK på en hörna.

Förlusten innebär att vi är utslagna från Europaspelet. Härnäst väntar allsvenskan igen. Kalmar kommer till Göteborg på söndag.