2020 Varbergs Bois-IFK Göteborg 1-2

Första segern fixad

Det blev en kämpig start på matchen men en härlig avslutning. Säsongens första seger fixades i Varberg.

Inledningen av matchen var Varbergs, mycket tack vare ett högt presspel. Och det blev också ett ledningsmål för de grönsvarta.

Sedan kom en dubbel skadesmäll på våra mittbackar, som påverkade matchbilden ytterligare.

André Calisir tvingades utgå i minut 26 medan Kristopher Da Graca, som tacklades vårdslöst, utgick bara några minuter senare. I den sistnämnda situationen fick hemmaspelaren Alibek Aliev bara gult kort trots att tacklingen kom långt efter att bollen hade skickats vidare.

Efter det spelade vi upp oss, tog över kommandot – och fixade kvitteringen. Efter en hörnretur nådde bollen Tobias Sana. Han vände på stället och smällde upp 1–1 – med vänsterfoten – i krysset.

I den andra halvleken utbytte lagen heta målchanser med varandra.

Den allra farligaste blev det mål på. Och det var vi som gjorde det!

Efter fint växelspel på kanten nådde bollen Patrik Karlsson Lagemyr inne i straffområdet. Paka tryckte dit den direkt och bollen gick rakt upp i nättaket.