2019 Djurgårdens IF-IFK Göteborg 2-1

Blytung förlust på Tele2 Arena

Två stolpträffar, möjligen en utebliven straff och en tveksam utvisning. Marginalerna var definitivt mot IFK Göteborg på Tele 2 Arena.

Sett över 90 minuter svarade IFK Göteborg för den bästa insatsen så här långt i allsvenskan 2019. Det var därför så orättvist att lämna vår huvudstad med förlust 1–2 (0–0).
Tålamod och disciplin – tillsammans med ett kompakt försvarsspel och giftiga omställningar – det präglade den första halvleken, där dessutom Patrik Karlsson Lagemyr och en blåvit klack överglänste allt och alla på Tele2 Arena. På mitten bestämde Junes Barny dessutom tempot och styrde över stora delar av konstgräsplanen. Hemmalaget Djurgården skapade noll och intet, samtidigt som IFK Göteborg åtminstone hade tre riktigt heta avslut:
6: Djupledsboll från Victor Wernersson hamnade hos Giorgi Kharaishvili, som avslutade över.
14: ”Paka” på djupet till Giorgi, vars skott åter gick över.
35: Kreativt anfall via Karlsson Lagemyr som hittade Kharaishvili, vilken klackade vidare till Benjamin Nygren. Med vänstern prickade 17-åringen stolpen.
– Tycker vi gör det riktigt bra, kommenterade ”Paka” efter första halvlek.
Hemmaledningen, strax efter pausvilan, kändes därför både ologisk och långt ifrån rättvis.
Något som förstärktes av den tid som återstod.
Och som var fylld av de där små marginaler som antingen är för eller emot i fotboll.
Det kunde blivit en straff då Nygren gick omkull i straffområdet.
Det vet ett tufft beslut att ge Giorgi Kharaishvili ett andra gult kort då han såg ut att halka in i sin motståndare.
Det kunde framförallt inneburit kvittering då comebackande (in i 51:e minuten) Lasse Vibe nickade Wernerssons inlägg i stolpen.
Nu kom utjämningen till slut. Kapten Sebastian Ohlsson tog sig runt till höger och spelade från linjen in till Nygren, som med vänstern vinklade in 1–1.
Med bara ett par minuter kvar att spela kunde dock Djurgården avgöra.
– Tråkigt med torsk. Vi kontrar sönder dem i första halvlek och förtjänar mer. Det var stolpe ut i dag, suckar målskytt Nygren.
Nu väntar Helsingborg hemma på Ullevi annandag påsk.