2019 Hammarby IF-IFK Göteborg 6-2

Tung eftermiddag på Tele 2 Arena

Första förlusten sedan 1 juni, en svit på tio matcher bruten.
– Vi var aldrig nära idag. Hammarby var klart bättre, säger Sebastian Eriksson efter tunga 2–6 (1–3).

Efter en lång period att starka insatser blev söndag 15 september en dag vi helst glömmer.

Matchen mellan Hammarby och IFK Göteborg handlade på förhand om vilket lag, som via tre poäng, skulle ta möjligheten att haka på lagen överst i allsvenskan.

Även om det återstår många poäng att spela om är det i nuläget fördel ”Bajen”.

Som gav oss en mardrömsstart.

Med 13 minuter spelade mot Hammarby stod det 3-0 sedan allt gått in för de grönvita mot för dagen svartklädda änglar, som före matchstart fick stryka Hosam Aiesh (sjukdom) i startelvan.

Vladmir Rodic gjorde 1–0 sedan IFK tappat både boll och spelare på sin väg framåt. Darijan Bojanic fick alldeles för enkelt prickskjuta in 2–0 några minuter senare innan Imad Khalili styrde in 3–0 då matchklockan stod på 13.

Efter en chockartad kvart kom dock Blåvitt in i matchen och kunde omgående få till en reducering sedan Robin Söder hittat Giorgi Kharaishvili på djupet, som med två chanser kunde få in 1–3.

Även fram till paus blev det mer och bättre för gästerna.

Eriksson hade en nick, Giorgi ett friläge sedan Lasse Vibe spelat fram, det fanns chanser att komma ännu närmare.

Ambitionen fanns givetvis att fortsätta så efter paus, men det blev såklart ännu tyngre och svårare då 4–1 kom tio minuter in i andra halvlek. Dessutom 5–2 med en timme spelad (Giorgi skickade dessförinnan in 2–4 med en läcker frispark).

Därefter handlade det till stor del om två lag som ville spela av tillställningen.

Även om Nzuzi Toko hade ett skott i stolpen och att Hammarby i slutet kunde fastställa slutresultatet till 6–2.

Sebastian Eriksson efteråt:

– Väldigt tungt. Vi reser oss inte riktigt efter deras start och klappar sedan ihop de sista 20 minuterna. Med deras publik och den fotboll de spelar här orkade vi inte riktigt i dag. Vi får lära oss något av det här, det var länge sedan det här hände IFK Göteborg.

Nu handlar det om att ladda på nytt inför lördagens möte då Sirius kommer till Gamla Ullevi.