Delad pott på Friends Arena.

Ledning och underläge – men till slut en poäng borta mot AIK.
Sebastian Ohlsson gjorde båda våra mål i 2–2-matchen.

Stormöte mot AIK i Solna och en högintensiv blåvit inledning.
Redan i den första minuten väggade Gustaf Norlin fram med Sebastian Ohlsson, och den förstnämnde var mycket nära att öppna målskyttet.
Men en fin parad från Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet höll matchen mållös – i några minuter.

Matchminut fem och boll ute på vänsterkanten, där Gustaf Norlin bröt sig fri. Sedan ett inlägg till Elias Hagen, som volleypassade fram Sebastian Ohlsson till 1–0.

Hemmalaget dominerade bollinnehavet, men vi fortsatte att vara giftiga i kontringsspelet.
Men efter en långboll i den tolfte minuten rensade Pontus Dahlberg en boll rakt i bröstet på Gustav Svensson – och in i mål.

Efter kvitteringen var det AIK som tog tag i matchen, även om de farliga chanserna uteblev.

1–1 efter den första halvleken, och i inledningen av den andra halvleken var det ett blåvitt gäng som återtog kommandot.

Startdebuterande Linus Carlstrand tog sig elegant förbi sin försvarare och hittade in till Elias Hagen i straffområdet, men Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet stod återigen med en fin parad.

Hemmalaget skulle komma att ta ledningen i matchen, det i den 54:e matchminuten när Rui Modesto plockade upp en misslyckad rensning och sköt in 2–1-målet.

Målskyttet var dock inte slut för dagen där.

En kvart från slutet höll sig Sebastian Ohlsson framme på en hörna och rakade in sitt andra för dagen – och det blåvita kvitteringsmålet.

2–2 stod sig matchen ut – således en poäng med hem till Göteborg

Nytt storstadsmöte är det dags för redan på söndag när Hammarby kommer på besök.