Träningsmatcher 2021 IFK Göteborg-Brøndby IF 1-2

Förlust mot Bröndby

Onsdagens träningsmatch mot Bröndby slutade med förlust. Slutresultatet skrevs till 2–1.

Med 500 efterlängtade supportar på läktaren sparkades onsdagens träningsmatch mot Bröndby igång.

Matchens inledning präglades av en tempofylld fotboll. Det var två lag som visade upp sina offensiva styrkor genom ett effektivt anfallsspel med få touch på bollen och djupledslöpande forwards.

Efter bara åtta minuters spel tog vi ledningen på Ullevi. Alexander Jallow spelade bollen snett inåt bakåt mot Kolbeinn Sightorsson som hade placerat sig i straffområdet. Med ryggen mot mål följt av en effektiv mottagning vände han bort försvararen och placerade in 1–0.

Vi fortsatte att hålla ett högt tempo och vara det bollförande laget. Genom att inte bjuda bortalaget på en extra meter, med hjälp av ett organiserat presspel, kunde vi stoppa deras uppspelningsfas i ett tidigt skede och därmed återerövra bollinnehavet.

Inför den andra halvleken gjorde Mikael Stahre två ändringar. Ut gick Kolbeinn Sigthorsson och Calle Johansson, sistnämnda Calle gjorde sina första matchminuter sedan fotskadan han ådrog sig under försäsongen. Ersatte gjorde Oscar Vilhelmsson och Filip Ambroz.

Efter en timmes spel kom ytterligare ett byte. Gustaf Norlin lämnade planen och ersattes av Noah Alexandersson – även han tillbaka från skada.

67 minuter in i matchen fick Oscar Vilhelmsson chansen att utöka ledningen. Efter ett misstag i uppspelsfasen från bortalaget, där man inte lyckades ta sig förbi första pressen, dök läget upp vid straffområdeslinjen. En bra räddning från bortalagets målvakt summerade den målchansen.

Bara fem minuter senare kom istället kvitteringen. Efter en snabb omställning från bortalaget spelades bollen snett inåt bakåt mot straffområdet, där många gulklädda fyllt på. Läget dök tillslut upp för Jagvir Singh, som med ett distinkt avslut, kvitterade matchen.

Med åtta minuter till stopptid tog bortalaget ledningen. Jesper Lindström avancerade uppåt i planen och hittade Mikael Uhre i en bra position – inga misstag av dansken som satte dit 2–1.