Blåvit trio till A-landslaget

IFK Göteborg fick med tre spelare till herrlandslagets vinterturné.
Robin Söder, August Erlingmark och Kristopher Da Graca åker till Qatar i januari.

Förbundskapten Janne Andersson tog under måndagen ut sin trupp till januariturnén i Qatar. Där väntar två matcher – mot Moldavien 9 januari och Kosovo 12 januari.

I 25-mannatruppen finns tre blåvita spelare: Anfallaren Robin Söder, mittfältaren August Erlingmark och försvararen Kristopher Da Graca. Samtliga är kallade till A-landslaget för första gången.

– Det är helt sjukt. Mitt huvud snurrar. Jag var inte förberedd alls, säger Kristopher Da Graca direkt efter uttagningen.

Han har tidigare i år varit uttagen i U21-landslagets trupp två gånger, men inte fått speltid.

– Jag har inte ens kunnat drömma om det här. Det här betyder allt för mig. Att komma med i A-landslaget är ju bland det största man kan vara med om som fotbollsspelare.

Robin Söder gjorde 14 mål under årets allsvenska. Han har fem U21-landskamper på meritlistan. Den senaste var 2009 – EM-semifinalen mot England på Gamla Ullevi.

– Det känns skoj att komma med i A-landslaget. Det är ett bevis på att man har gjort det bra under året. Det ska bli spännande se hur de arbetar i landslaget. Jag är ju med som en av de äldre spelarna, även om jag själv inte tycker att jag är gammal. Men jag kommer in med en del erfarenhet så jag kan stötta de yngre en del.

August Erlingmark noterades för 25 starter i årets allsvenska och i oktober debuterade han i U21-landslaget där han gjorde mål direkt. Totalt har det blivit tre matcher i EM-kvalet under hösten.

– Det känns såklart fantastiskt, men det är samtidigt väldigt överraskande. Jag vaknade upp i Mexiko till en massa grattis-sms på mobilen. Jag förväntade mig inte detta, men det blev en bra morgon! Det här är något jag har drömt om länge och jobbat väldigt hårt för. Jag är både glad och stolt över att det hårda jobbet ger utdelning, säger han.