Ett år till för Ferran

Nu är det helt klart.
Ferran Sibila är assisterande tränare i IFK Göteborg även 2020.
– Jag trivs väldigt bra i klubben och i staden Göteborg, säger han.

IFK Göteborg har ett avtal med Ekkono Soccer Services Barcelona där det spanska företaget bland annat förser Blåvitt med stöd kring metodikutveckling.

Som en del i avtalet ingår att Ekkono har en person på plats i Göteborg för att arbeta i IFK Göteborgs organisation som assisterande tränare. Inför säsongen 2019 bestämdes att Ferran Sibila skulle ta den rollen.

Nu är det klart att han fortsätter även 2020.
– Vi har gjort en bra säsong och jag känner mig stolt över att jobba i IFK Göteborg. Detta är en stor klubb och för mig personligen hade ett år inte varit tillräckligt. När jag gör något vill jag vara med längre. Det känns bra att det nu är klart att det blir så, säger Ferran Sibila.

Vi har gjort en bra säsong och jag känner mig stolt över att jobba i IFK Göteborg

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson om förlängningen med Ferran:
– Det fungerar väldigt bra med Ferran. Han är väldigt kunnig och vad han har bidragit med kan alla se både på och vid sidan av planen.

IFK Göteborg hade ett önskemål redan när avtalet skrevs att just Ferran Sibila fortsätter.
– Det känns bra att Ekkono kunde tillmötesgå det önskemålet även under 2020. Det blir spännande att fortsätta arbetet med dem och med Ferran, säger Kennet Andersson.

Fran Querol arbetar med Business Development hos Ekkono och är nöjd med samarbetet.
– När vi började arbeta med IFK Göteborg utgick vi från den vision och identitet som redan fanns i klubben. Målet med vår metodutveckling är att få ut detta på planen, säger han.