Hockeymatch avslutade säsongen

Mål, en och annan tackling och många skratt.
IFK Göteborgs A-lag avslutade säsongen med internmatch – i ishockey.
– Alltid härligt att vinna. I alla sammanhang, säger Sebastian Eriksson efteråt.

Fotbollssäsongen avslutades under tisdagen med årets sista träningspass. Den avrundades med ishockey i Frölundaborg på onsdagen. På läktarna och i båsen stöttade Frölundas SHL-spelare med tips, hejarop och ett och annat vänskapligt skratt.

Det har blivit en tradition att Blåvitts spelare, ledare och en del administrativ personal avslutar säsongen med en internmatch där fotbollen har bytts ut mot klubba och puck.
– Det är ett avslappnat och roligt sätt att träffas på, som bryter vår vardag. Vi får möjlighet att göra något utöver det vanliga. Det är ännu ett tillfälle som svetsar oss samman, säger Poya Asbaghi.

Han följde från läktarplats medan tränarkollegan Ferran Sibila var ute på rinken. Men Poya siktar på att vara med…
– …nästa år!

Det är ett avslappnat och roligt sätt att träffas på

På isen fanns allt från tidigare hockeyspelare – André Calisir och ekonomichefen Marcus Hermansson för att nämna några – till mindre vana skridskoåkare.
– Det är väldigt svårt och väldigt roligt. Jag gör mitt bästa, säger Giannis Anestis.

Matchen då? Den vann det röda laget, som bland annat innehöll just Giannis, Hosam Aiesh, Sebastian Eriksson och Pontus Farnerud. Det blev 5-3.
– Det är högt och lågt när det gäller kvaliteten. Men en och annan där ute har spelat tidigare och det märks. Det är roligt att ha Blåvitt här på besök, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.

Efter den blåvita internmatchen tränade Frölunda innan lagen samlades i arenarestaurangen för gemensam lunch.
– Vi har fått till ett bra samarbete där Frölunda också kommer upp till Kamratgården på somrarna. Det känns bra att vi träffas och tar del av varandras erfarenheter och kunskaper. Framför allt är det en rolig grej att hitta på och samlas kring, säger Poya Asbaghi.